#
SĀKUMLAPA # PAR MUMS # KONTAKTI # PAKALPOJUMI # NODERĪGA INFORMĀCIJA # NOTEIKUMI #  
#









 » Informācija par valstīm

 - Meksika
 - Bali sala (Indonēzija)
 - Malaizija

Meksika



Valsts iekārta: Federālā Republika
Galvaspilsēta: Mehiko
Oficiālā valoda: Spāņu
Reliģija:galvenokārt Katolicisms
Spriegums tīklā: 110V
Naudas vienība: Meksikāņu peso (MXN)
100 MXN = 5 LVL

Meksika ir ceļotāju paradīze, kas pārsteidz ar savu dažādību: skaisti dabas skati, vulkānu sniegbaltās virsotnes, seno kultūru atstātās liecības, kolonialās pilsētiņas, moderni kūrorti, brīnisķīgas pludmales un bagātīga flora un fauna.

Kankūna
Kankūna ir ideāla vieta, lai baudītu sauli, pludmali, plašās iepirkšanās iespējas un "ugunīgu" nakts dzīvi. No Kankūnas izdevīgi sākt ekskursiju pa tropiskajiem koraļu rifiem, džungļiem un arī arheoloģiskām vietām seno maiju cilšu pasaulē.
Ja  vēlaties izbaudīt sauli, debeszilos jūras ūdeņus, augstākās klases viesnīcas, restorānus un nakts dzīvi, tad jūs to visu varat atrast Kankūnā.

Kankūnā ir viss nepieciešamais, lai nodarbotos ar ūdenssportu un niršanu. Nomās pieejami jebkura veida ūdens transporta līdzekļi - sākot ar ūdens motocikliem, beidzot ar milzīgām jūras kruīzu jahtām. Kūrortā ir populāri izklaides braucieni ar ūdens motocikliem, jūras kuteriem, zemūdenēm, iegremdēšanās dzelmē ar batiskafiem, kā arī dienas un nakts jahtu kruīzi.

Neparasts un unikāls dabas veidojums ir t.s. senotes (Cenote) - pazemes upju sistēmas atveres sauszemē - piem. - Green Lucero Cenote (sink hole), Two Eyes Cenote. Neparastas sajūtas pārņem peldoties šādā "bezdibens" avotā.

Bagātīga ekskursiju maršrutu izvēle ir kultūras un vēstures mīļotājiem, - ekskursijas uz maiju civilizācijas vēsturiskajiem centriem Čičen - Itcu, Ušmali, Kobi, Tulumu, spāņu koloniālo pilsētu Meridas un Valjadolides apmeklējumi. Romantiski braucieni uz dabas un ūdensparkiem Škareta (Xcaret), Šel-Ha (Xel- Ha) vai diena Kozumelas (Cozumel) - nirēju mekā, Holboksa (Isla Holbox) vai Muheres - "sieviešu" (Isla Mujeres)- salas. Gar piekrasti stiepjas 250 km garais Belīzes koraļu rifs, kas ir 5. lielākais pasaulē veidojot zemūdens kalnus un ielejas, kurā mitinās arī reti sastopais melnais koralis.

"Viesnīcu zona" ir vieta Kankūnā, kurā risinās vislielākās aktivitātes, ap Kukulkana bulvāri  -galvenā iela - pulsē bezrūpīgā brīvdienu dzīve. Laguna Nichupte - plaša lagūna piedāvā neskaitāmas jahtas un restorānus pie ūdens, mūsdienīgus tirdzniecības centrus, vairākus gofa laukumus, saliņas un līčus. Turpat netālu - ballīšu zonu (Party zone), ar neskaitāmiem nakts klubiem un diskotēkām katrai gaumei - salsas bāri un džeza klubi, regeja un roka kafejnīcas, kur ik nakti skan tropiskie ritmi kubiešu, puertorikāņu un meksikāņu mūziķu grupu izpildījumā.

Kankūnā nekad nevar būt garlaicīgi !

Tasko.
Divu ar pus stundu brauciena attāluma no Mehiko, starp kalniem un ūdenskritumiem, kā sastingusi atrodās gleznaini  koloniālā pilsēta Tasko.  Šī pilsēta tika uzcelta sudraba raktuvju vietā, bet tās prasmīgie meistari turpina izgatavot neticami skaistus izstrādājumus no šī cēlmetāla.  Svetās Priskas dievnams ir slavens ar savu izsmalcināto arhitektūras stilu un skaitās viens no skaistakajiem dievnamiem visā Meksikā.  Patīkami pastaigāties pa lielajām gleznainajām ielām, kur pardošanai izlikti vietējo meistaru darbi, izbaudīt maigo klimatu un neatkartojamas ainavas.

Merida.
Jukatan stata galvaspilseta - kolonialā pilseta Merida- atrodas Jukatan pussalas ziemeļ-rietumos.  Šī pilseta tika dibinata XVI gs., maiju senās pilsetas - Tiho vieta. Šeit valda mierĪga, provinciAla un romantiska gaisotne, kaut kur fonā skan tradicionālā mūzikas instrumenta "marimba" skaņas.  Starp interesantakajām vietām pilsētā var minēt Antropoloģisko muzeju, Valdības pili, Monteho Māju, Prospektu ar senām un krāšņām rezidencēm franču stilā un Kultūras Pili. 
Arī Centrālais tirgus ir viena no ievērojamākajām vietām pilsētas apmeklājiem. Iespaido tā daudzveidība: garšvielas, gaļas produkti, tropiskie augļi, slavenie jukatanas šūpuļtīklii, koši izšūtās šī štata nacionālās kleitas, daždažādi suvenīri utt. 

 Jukatan pussalas arheoloģiskās zonas:

ČiČen-Ica.
Šī, visā pasaulē pazīstamā, arheoloģiskā zona ir viens no galvenajiem maiju kultūras centriem, atrodas 205 km no Kankūnas pilsētas, Jukatan stata kaimiņos. Vieni no galvenajiem un iespaidīgākajiem ČiČen-Icas celtnEm: Kukulkana piramĪdas, Bumbas Spēļu vieta, Karavīru māja ar Tūkstoš kolonnu kompleksu, Observatorija, Priestera Māja un Svētā? Aka, kas tika izmantota reliģiozām ceremonijām un upurēšanai.
Šis unikālais arheoloģijas komplekss ir maiju kultūras varenības dzīvs piemērs, to dziļās zināšanas matemātikā, astranomijā, medicīnā un arhitektūrā.

Tulum.
Atrodās 131 km no Kankūnas, uz dienvidu pusi un uzskatāms par svarīgāko agrūnā perioda maiju kultūras pieminekli. Šī gleznainā vieta atrodas Karību jūras krastā, no vienas puses to sargā klinšu aiza un koraļu rifi, bet no parējām trijām pusēm - akmens siena.

Koba.
Tā savā laikā skaitījās viena no lielākajiem reliģiozajiem un tirdzniecības centriem, atrodas  167 km no Kankūnas. Lai gan šis komplekss pēc sava lieluma ievērojami parsniedz Čičen-Ica (Kobas laukums ir vairāk kā 70 kv.km), tas ir pieejams tikai daļēji un lielākā daļa celtņu, kā iepriekš, aizauguši ar džungļiem. Tas, šai vietai piešķir īpašu burvību un pirmatnīgumu.

Dabas rezervāti:

Škaret.
Tas ir dabas paradīzes stūrītis, kas atrodas 72 km no Kankūnas, savā laikā tā bija viena no maiju svētākajām vietām un galvenajām ostām.
Tagad šajā teritorijā izveidots lieliskais ekoloģijas un arheoloģiskais parks, kur atrodas tik daudz interesanta vienuviet: pazemes upes, kurās var arī peldeties, īpatnējas formas jūras līčii un ezeri, tropiskais akvārijs, muzejs, maiju pilsētiņa, uz kuru ved līkumota pazemes eja, salas ar jaguāriem un pumām, dārzs ar taureņiem, zooloģiskais dārzs ar tropiskiem putniem, botāniskais dārzs un vēl un vēl... Vakaros tiek piedāvāts krāšņšs etnogrāfisks uzvedums, kurā atainota meksikas vēsture gadsimtu gaitā. "Voladores"jeb cilvēki -putni, reliģiskā bumbas spēle uz dzīvību un nāvi, krāšņie tērpi un dejas - tas dos Jums patiesu brīnuma sajūtu. Turklāt, parka teritorijā ir arī restorāni un pludmales nesteidzīgai atpūtai. Ieplānojiet laiku, lai pilnībā izbaudītu parka burvību! 


 

  Copyright © 2012. All rights reserved izstrādāts: evolution.lv