#
SĀKUMLAPA # PAR MUMS # KONTAKTI # PAKALPOJUMI # NODERĪGA INFORMĀCIJA # NOTEIKUMI #  
#









 » Informācija par valstīm » Malaizija

 - Meksika
 - Bali sala (Indonēzija)
 - Malaizija

Malaizija




Galvaspilsēta: Kuala Lumpura

Laika zona: GMT/UTC +8

Oficiālā valoda: Malajiešu

Reliģija: 52% musulmaņu, 17% budistu, 8% hinduisti

Naudas vienība: Malaizijas ringits (RM) 100 MYR = 14 LVL

Spriegums tīklā: 240V 50HzHz


Salamat Datang ... Laipni aicināti uz Malaiziju!
Malaizija ir viena no tūristiem draudzīgākām un interesantākajām valstīm Āzijas kontinentā.
Malaizija ir arī lieliski attīstīta infrastruktūra. Labi ceļi, labas lidostas, iespaidīgi debeskrāpji, moderni veikali un lieliskas viesnīcas, tanī pašā laikā, Malaizijā ir ļoti daudz ko piedavāt tieši tūristiem. Šeit atrodas pasaulē vecākais lietus mežs, daudzi nacionālie parki ar bagātīgu augu un dzīvnieku pasauli, mošejas un budistu tempļi, koloniālas pilsētiņas un daudzveidīgas atpūtas iespējas.

Daļa no Malaizijas atrodas uz pussalas, kas robežojas ar Taizemi un Singapūru. Bet otra daļa atrodas uz Borneo salas, kas savukārt robežojas ar Indonēziju.

Malaizijas pussala.
Galvaspilsēta Kualalumpura ir kontrastu pilsēta. Skaisti debeskrāpji labi sadzīvo kopā ar koloniālā laika celtnēm, plašiem bulvāriem, dārziem un kultūras pieminekļiem. Pilsēta īpaši lepojas ar vienu no pasaules augstākām celtnēm Petronas Dvīņu Torņiem, kas apbur ar savu vienreizējo arhitektūru. 

Melaka - ir sena koloniāla pilsētiņa, kas atrodas 144 km no Kualalumpuras. Šeit saglabājušās daudzas vēsturiskas liecības par portugāļu, dāņu un britu iekarotājiem. Galvenās apskates vietas A'Famosa cietoksnis (celts 1511 gadā) un Jonker's iela kurā atrodas daudzas senatnīgas mājas, antīki veikaliņi un mākslas galerijas.

Penanga - sala netālu no robežas ar Taizemi. Penanga ir dibināta 1786 gadā, kā ostas pilsēta. Penangas salu ar Malaizijas pussalu savieno Āzijas garākais tilts. Šeit atrodas viens no skaistākiem budistu tempļiem - Kek Lok Si, iespaidīgs kompleks ar ļoti krāšņiem un krāsainiem elementiem.

Langkawi sala - atrodas netālu no Taizemes robežas. Sala ir nacionālais parks, tādēļ tūristu skaits uz salas tiek ierobežots, lai pārmērīgi nekaitētu salas bagatīgai augu un dzīvnieku valstij. Salā ir vairāki skaisti ūdenskritumi, kuros var arī peldēties, saldūdens ezers, skaistas pludmales, daudz eksotisku savvaļas dzīvnieku un brīnišķīgas dabas ainavas.
Jāatzīmē arī tas, ka salā ir ļoti labi ceļi, pa kuriem bez problēmām var pārvietoties, gan ar riteņiem, gan noīreto auto, gan protams iet ar kājām...  

  Copyright © 2012. All rights reserved izstrādāts: evolution.lv